Неделя, 31 Януари 2021 10:49

Обновеното НЧ „Братство – 1884“ в Павликени отваря в началото на март

   Реална е възможността творците и служителите на НЧ „Братство – 1884“ да отбележат празника на самодееца – 1 март в напълно завършена читалищна сграда. В последните месеци в храма на културата в град Павликени се извършва цялостен ремонт, финансиран със средства от държавния бюджет.

   Културните дейци очакваха този ремонт от години. Мащабното строителство стана възможно благодарение на усилията на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, който убеди Министерски съвет да отпусне нужните 1 499 928,00 лв.

   Тези дни предстои монтирането на 350 нови комфортни седалки в салона и на балкона. В този брой представяме и първи снимки от обновения читалищен салон.

   Освен реконструкция са извършени още и саниране и газификация на сградата. Изпълнител на строително-монтажните работи е „ЕКО ТРАДЕКС ГРУП“ АД, гр. Хасково, съгласно договор с възложителя Община Павликени. 

   Подменена е старата дървена дограма с нова PVC със стъклопакет. Топлоизолирани са външните стени и покривът. Запазени са двете барелефни пана на фасадата. На покрива е монтирана ТПО мембрана и са поставени нови ламаринени обшивки.

   Вътрешните ремонти включват: основен ремонт на голямата зала и сцената, където са поставени нови подови настилки, боядисани са стени и тавани, монтирани са ново оборудване, нови зрителски столове, озвучаване, театрално осветление. Основно са обновени помещенията на библиотеките, репетиционните зали и кабинети.

   Най-големият досегашен проблем с липсата на отопление на читалището е разрешен с изпълнение на нова отоплителна система и нов газов котел.

   Ремонтните дейности по проекта и въвеждането на обекта в експлоатация се очаква да приключат до края на февруари, а в самото начало на м. март – да се състоят и първите културни прояви в новия читалищен салон, за които „Павликенски глас“ своевременно ще ви информира. Разбира се, при спазване на противоепидемичните мерки.

 

Прочетена 1173 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.