Вторник, 16 Февруари 2021 13:02

Общинската конференция на БСП-Павликени издигна пет номинации за народни представители

   Общинската конференция на БСП-Павликени издигна 5 номинации – настоящия депутат от региона Весела Лечева, областния председател на партията Марияна Бояджиева, общинския председател Христо Кавалски, кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов и националния председател на БСП Корнелия Нинова. 

   Общинската конференция представи пред Областния съвет на БСП мнението си, че водач на листата трябва да бъде Весела Лечева. Според устава на партията Националният съвет на БСП определя кой да е на първо място в списъка. Решението за останалите имена в листата трябва да бъде взето от Областния партиен съвет, чието заседание беше след редакционното приключване на броя.

   По време на конференцията в Павликени с единодушие бяха приети обществено-политическият анализ на актуалната политическа обстановка, представен от Христо Кавалски, отчетите на тримата настоящи народни представители. Одобрен бе и проектът за платформа на партията за предстоящите парламентарни избори.

   „Успех за нас ще бъде в бъдещия парламент от област Велико Търново да имаме отново най-малко трима народни представители“, посочи в изказването си Христо Кавалски. Той припомни, че недоверието от страна на обществото към НС е над 70 процента, а огромната вина за това е на управляващите мнозинства, съставени от ГЕРБ, през последните 10 години.

   Кавалски посочи, че в изминалия мандат Весела Лечева е била най-активният народен представител чрез организираните приемни с граждани, чрез съдействие и подкрепа за важните инфраструктурни проекти в общината и участие в благотворителни кампании и инициативи, организирани на местно ниво.

  „На фона на тревожните процеси в държавата и света БСП остава най-голямата партия в нашата община, както и единствената опозиция на ГЕРБ в парламента. Единствено ние бихме имали силата да съставим доминирано от БСП правителство, ако победим на предстоящите избори“, обърна се към конференцията и кметът инж. Манолов. Той благодари на Весела Лечева за цялостната дейност и подкрепа за община Павликени и изброи многобройните случаи, в които тя е оказвала съдействие, за да се случва развитието на Павликени. „Весела Лечева като водач на листата ни ще ни гарантира добри шансове за пореден победен резултат в нашата област“, категоричен беше инж. Манолов.

 

Прочетена 199 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.