Сряда, 08 Януари 2014 23:35

16 фирми са „Дарители на годината“

Започва дарителска кампания за

паметник на Атанас Хаджиславчев

 

  Шестнайсет фирми бяха отличени като дарители на годината по време на Коледния бал на бизнеса, който кметът на община Павликени традиционно организира в края на годината. Бяха отличени фирми, които през изтеклата година са отделили средства за обществени каузи като подкрепа за футболния отбор ОФК „Павликени“, за социалните домове за възрастни и деца, за аранжиране на градинките в Павликени, за създаването на химна на града и др.

  „Балът на работодателите събира в тази зала отговорните и открити към случващото се в Павликени бизнесмени за поредна година. Без Вас нямаше да са възможни редица от нашите инициативи през изминалата година. Благодаря за всяка една от тях и за откритото отношение, което имате към дейността ни.“, каза в словото си кметът инж.Манолов.

  Присъстващите бизнесмени сложиха началото на новата дарителска кампания на Община Павликени. Градоначалникът призова присъстващите да отделят средства за създаването и поставянето на бюст-паметник на Атанас Хаджиславчев в парк „Кирил Ракаров“. „През настоящата година Павликени празнува 70 години от обявяването си за град. Годишнина, която ние достойно отбелязахме и чествахме с големи тържества. Годишнина, която няма как да не е свързана с името на Атанас Хаджиславчев, от когото започва най-новата история на нашия град.“, обясни кметът.

  Днес Павликени няма паметник на своя създател. Дарителите могат да преведат средства по банковата сметка на Община Павликени, както и на място в информационния център в сградата на администрацията. „Инициативата е родолюбива и вярвам, че с годините ще допринесе за местния патриотизъм на съгражданите ни. А също и ще ги накара да си спомнят историята на своя град.“, каза инж.Манолов.

 

Прочетена 934 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.