Сряда, 08 Януари 2014 23:37

Ремонтират 12 км колектори и 14 км канали по проекта за пречиствателна станция

Ще възстановят всички улици след 

„голямото копаене“ с пари от проекта

 

  Всички улици, които бъдат разкопани по водния проект, ще бъдат възстановени в нов и по-добър вид. Това обещаха от Общинска администрация по време на първата пресконференция за начало на проекта. Ще бъдат рехабилитирани главни колектори с обща дължина 7,945км, новоизградени главни колектори – 4,427км и рехабилитирана второстепенна канализационна мрежа с дължина 11км. Почти 3км нови канали ще бъдат изградени.

  31 157 608лв. получава Община Павликени за изграждането на градска пречиствателна станция за отпадни води с довеждащ колектор и прилежащата инфраструктура на град Павликени. Парите дават Кохезионният фонд на ЕС и националният бюджет чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013“. Съфинансирането от страна на  Кметството е 934хил.лв.

  Разкопаните улици ще бъдат възстановени със средства по проекта в участъка на изкопа. Не се предвижда цялостно преасфалтиране на засегнатите улици. Отделно са предвидени средства в бюджет 2014г. за текущ ремонт на улици, които няма да бъдат в зоната на разкопаване.

  Четири са фирмите, които са избрани за изпълнители на проекта след проведените обществени поръчки. „Акваинс“ЕООД ще консултира изготвянето на доклад за съответствие на работния проект и за осъществяването на строителния надзор. ДЗЗД „Иса Инвест Павликени“ ще отговаря за инженеринга - проектирането и строителството, и за осъществяването на авторския надзор. Техническа помощ при управлението на проекта ще оказва „Център за европейско финансиране“ ЕООД. Издателска къща „АБ“ ЕООД поема информацията и публичността по проекта, а „Римеса“ ООД – одита.

 

В МОСВ сочат павликенския

 проект за пример.

 

  Концепцията на павликенчани е сред последните проекти, които бяха подписани в последните дни на периода. Проектът стартира като пълен отличник с нула лева финансови санкции.

  Поне три ползи за павликенчани изброи Снежана Ганчева от консултантската фирма. „На първо място е откриването на нови работни места, като в следващите две години, докато трае строителството, много хора ще бъдат наети на временни трудови договори. Освен това местни фирми ще бъдат наети като подизпълнители. Основателно питате: подлежи ли на обновяване градът? Да, всички улици са допустим разход и ще бъдат възстановени – нови и по-красиви. За Павликени

 

 този проект означава работа, 

съживяване на бизнеса и 

по-добро съществуване.“

 

  Кметът инж.Манолов на свой ред потвърди, че е проведен обстоен разговор с фирмата-изпълнител на инженеринга за наемане на местни подизпълнители. През зимните месеци ще бъдат проучени местни фирми, които да участват в строителството. Павликени ще помогне за намирането на леглова база за близо 100 работници, които ще са на обекта. 

 

Прочетена 978 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.