Вторник, 04 Февруари 2014 17:04

Цветан Цветков, президент на ОФК „Павликени“: Новият треньор разполага с пълната ни подкрепа

  Стартирахме с доста желание, амбициозна програма през есенния полусезон. Целта ни беше 8-10 място, като реално преценявахме своите възможности. По една или друга причина не изпълнихме тази цел.

  В кръга на шегата, победихме всички атомни градове в България – Белене и Козлодуй, плюс един равен мач. Всичко останало беше загуби. Но ние сме оптимистично настроени и гледаме напред, надяваме се на по-добри резултати през този полусезон.

  Павликени е град с традиции във футбола. „Червено знаме“ беше с национална поставеност, така че се надявам да покажем по-добри резултати и да заемем мястото, което ни се полага.

  През есента решихме да изчакаме края на полусезона и да не правим веднага промени. Заедно с кмета инж. Манолов и колегите от Управителния съвет решихме да има треньорска смяна, но искахме треньор от нашия регион – за по-добра комуникация и действие. Около месец търсихме и направихме разговор с г-н Илия Пендов от Горна Оряховица. Имахме информация, че той има много добри резултати с младежките отбори там, направихме един предварителен разговор с него. Уверихме го, че отборът има амбиции и има подкрепата на Общината. Благодаря и на моите колеги от Управителния съвет, които освен организационно помагат и финансово. На следващия ни разговор Илия Пендов прие и се надявам, че в негово лице и с нашата подкрепа „Павликени” ще заеме едно достойно място.

  Нашият клуб след две-три години прекъсване, в което футболът беше почти забравен, сега има на мачовете си по 350-400 продадени билета на мач, което според Георги Велинов е една от най-добрите посещаемости в нашата група. Надявам се тази публика да не бъде разочарована. Момчетата есента ни спестиха доста пари от премии, заради резултатите, които показаха. Пожелавам им напролет да не ни спестяват финансите, които сме определили като премии.

  В момента възстановяваме терена, първо насипахме 30-40 тона речен пясък, после подхранихме тревата, теренът ще бъде наторен. Такава е била традицията преди години. Миналага есен направихме няколко пъти торене за подхранване на тревата.

  Община Павликени изгради вградена в терена напоителна система. Затова и първите два мача ще играем в Лесичери, там теренът е доста добър, съблекалните също, близо ни е. Публика ще има много, и от Павликени, и от Лесичери, особено на мача с „Етър”.

  Основната част от бюджета се осигурява от Общината, но над 30 % е от Управителния съвет, има и други хора, които ни оказват подкрепа. Основният спонсор, който е на екипите, е фирма „Мио”. Помагат и „Заря“, откликват и местните земеделци и други. С местния бизнес хората, които ни помагат, са около 15. Футболът в Павликени е с традиции и хората, които имат възможност – имат и желание. Треньорът ще разбере с времето, че разполага с пълната ни подкрепа.

 

Прочетена 1453 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.