Вторник, 04 Февруари 2014 17:07

Илия Пендов, старши треньор на ОФК “Павликени”: По силите ни е да сме фактор в групата. Надявам се да вдигнем нивото на тима

Новият старши треньор на ОФК „Павликени“ беше представен пред медиите на официална пресконференция. Какви са амбициите му за новия полусезон и как започнаха тренировките на клуба, четете в интервюто с него:

 

- Г-н Пендов, как стартира подготовката на отбора?

- Започнахме подготовката на 15 януари. Вече имам добри впечатления от организацията и от желанието за бъдещи успехи на Управителния съвет и на президента на клуба, както и на цялата общественост, която явно живее за футбола в града. Заварих група от 27 футболисти, включително с новите, които поканих за първа тренировка. Седмица по-късно реших да оставя от новите шест души, на които ще разчитам. 

Вратарят Румен Русев, добре познат, рутиниран, играл в “Етър” и в чужбина; нападателят Стефан Гинчев, който е местен, но бе и във “Видима-Раковски” и “Етър”; халфът Бисер Стоянов от школата на етърци, Мартин Йорданов от “Локо” (ГО), който може да играе и като халф, и като защитник – гъвкав състезател, който мога да използвам на различни постове. Също още Светослав Йорданов от школата на етърци, ляв външен халф, както и Веселин Тисовски, който беше в “Черно море” и “Етър”. Това са сигурните нови попълнения.

- Ще има ли още нови имена?

- Чакаме още двама играчи. Но местните ще бъдат приоритет и ще им бъде даван шанс за изява. Има още какво да научат във футбола, не са имали досега конкуренция на постовете си и не са давали всичко от себе си. В учебно-тренировъчния процес продължаваме да се учим.

- Договорихте ли вече контролите?

- Преди това искам да кажа, че първите ни два домакински мача от първенството срещу “Бдин” (Видин) и “Етър” ще бъдат в Лесичери. Причината е, че теренът в Павликени се затревява и трябва да бъде готов за игра. Там ще са и контролните срещи. Тренировъчният процес провеждаме в града. Вече се разбрахме за мач с “Лозен” (Лозен), искам първите контроли да са срещу водещи отбори от областната група, ще търсим “Левски” (Стражица), с “Ресен” съм разговарял, ще поканим и “Лайтс”. Последните две контроли вече ще са срещу отбори от “В” група.

- Какви са вашите цели?

- Надявам се да вдигнем нивото, което заварих. За първи път попадам в отбор, който се бори за оцеляване, досега съм бил все във водещи отбори и това за мен е едно предизвикателство. Най-големите предизвикателства са първото място и оцеляването. Залагаме на млади момчета и съм сигурен, че ще се справим. Ще бъдем фактор в групата. Целта ни си остава 8-10 място. Момчетата ще направят прехода от юношеския в мъжкия футбол, където досега не им е даван шанс. Идеята ни е да израснат и да играят доста време в този отбор, а вече от тях зависи дали ще ги забележи някой отбор.

- С колко души разполагате от есента, всички ли остават и кои са водещите?

- Напусна само вратарят Иван Велков, който премина към „Етър“ младша възраст. 16 души са от есента, като има и четирима контузени, за които ще преценим, след като се възстановят. Като водещи състезатели на този етап виждам Борислав Гецов, Мартин Кръстев, Иван Златков, нападателят Милен Михайлов, който ми направи много добро впечатление. Целта ни е да имаме трима-четирима опитни състезатели, които да помагат на младите момчета, защото много талантливи момчета не могат да направят точно този преход и от това страда целият футбол в България. Когато вече има конкуренция и местните започнаха да дават резултати на тренировките – ясно е, че конкуренцията ражда качеството.

- Имате ли необходимите условия за тренировки?

- Закупихме доста аксесоари за тренировките – нови потници, стойки, шапки, топки ще се вземат, тренировъчни стълбички. Каквото бях поискал от ръководството, всичко беше закупено и съм много благодарен. Това показва и сериозността на нещата, с които сме се захванали всички заедно. Нападението ни става много добро, трябва да намерим само и един опитен централен защитник. Смятам, че е напълно по силите ни да изпреварим поне няколко отбора в класирането.

* Използвани са въпроси и на други медии.

 

Прочетена 1075 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.