Вторник, 04 Февруари 2014 17:13

Обновяват салона на читалище „Братство-1884“ по проект

  Обществено обсъждане по проекта на Народно читалище „Братство-1884“ се проведе в Павликени на 27 януари. То е свързано с реализирането на проект „Модернизиране на НЧ „Братство – 1884” за предоставяне на основни услуги на населението в гр. Павликени” по мярка 321 на Програмата за развитие на селските райони, за който читалището сключи договор за финансиране през декември м.г. Проектът е на стойност 351 969,15лв. 

  Модернизиране на базата и доставка и монтаж на специализирано оборудване и обзавеждане са предвидени в проекта и ще получат финансиране. Сред дейностите е и пълната подмяна на 550 стола в салона на читалището и обновяване на обзавеждането на сцената.

  „Новината, че НЧ „Братство-1884“ ще бъде обновено със средства по Програмата за развитие на селските региони, е радостна за нас и ни изпълва с очаквания в новата уютна среда творците от нашия град да създават все повече културен продукт; все повече театрални състави да гостуват в Павликени; все повече изложби да намират място в изложбените площи на читалището; все повече жанрове на изкуството да бъдат представени при нас“, каза в своето слово кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов. „Надеждата ни е, че обновената среда ще мотивира повече от децата ни да потърсят преподавателите в читалището и с тяхна помощ да се научат да свирят на музикален инструмент, да пеят, да рисуват, да танцуват и да бъдат мотивирани млади хора“, коментира още той.

Председателят на настоятелството на НЧ „Братство-1884“ Петър Петров благодари на екипа на общинска администрация за изготвянето на самия проект и за комплектоването му с всички необходими документи. „Читалищата нямат аналог като културна институция в света. В градчета като нашето, където няма изявени културни институции като театри, изложбени зали, опери, нашето читалище е призвано да изпълнява всички тези дейности. От своето основаване до ден днешен то е защитавало тази кауза. Сигурен съм, че чрез модернизирането на нашата сграда, ние ще подобрим начина, по който нашите съграждани ще получават тези културни услуги“, каза още той.

  Проектът е със срок на изпълнение до 15 юли 2015г.

 

Прочетена 1494 пъти

12 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.