Вторник, 04 Февруари 2014 17:15

БСП подкрепи инж.Пламен Чернев за кандидат-евродепутат

Общинската конференция порица

 отцепниците Първанов и Калфин

 

  С нарочна декларация общинската конференция на БСП порица отцепниците Георги Първанов и Ивайло Калфин, които искат да направят втора лява листа за предстоящите през май избори за членове на Европейския парламент.

  Отчетната конференция на БСП се състоя на 27 януари. Гости на събранието бяха народните представители Мариана Бояджиева и Милка Христова, както и областният председател на червените Валентин Ламбев. 

  „Общинската организация на БСП-Павликени изказва своята загриженост и възразява остро срещу опитите на довчерашни „другари“ да нарушат единството в нашата партия“, казват в своята декларация социалистите.

  „Като политическа организация дадохме своята подкрепа за Ивайло Калфин за член на ЕП през 2009г. и като кандидат за президент през 2011г. Днес се чувстваме подведени и изоставени. Днес се чувстваме използвани да помогнем за политическата кариера на човек, който ни обърна гръб без дискусия, без опит да решим вътре в партията проблемите, които днес изтъква чрез медиите“, пише още в декларацията. 

  Павликенските социалисти се разграничават от действията на Калфин-Първанов и заявяват, че не разпознават АБВ като обект на лявото политическо пространство и като носител на лява политика. Партийната организация остава единна и силно мотивирана за изборна победа в предстоящите европейски избори в община Павликени и област Велико Търново, декларират още местните социалисти.

  По време на конференцията бяха издигнати кандидатурите на Сергей Станишев за водач на листата за евровота и на кмета на община Сухиндол инж.Пламен Чернев за кандидат-евродепутат. „Пламен Чернев има пълната подкрепа на областното ръководство за достойно представяне в националната листа“, каза Валентин Ламбев след гласуването на номинациите.

  „Приемам номинацията като оценка за постигнатото от мен. Присъствието ми в листата на БСП няма да е самоцел, а начин да се знае в Европа какво постигаме ние в България, да знаят, че имаме същите права и очакваме равнопоставено отношение“, каза пред делегатите инж.Чернев, който е павликенски зет. Той беше подкрепен и от още 9 общински конференции на БСП в областта.

  Три отчета чуха делегатите по време на конференцията.

  Отличните резултати по време на предсрочните парламентарни избори и влизането в Народното събрание на представител на Павликени в лицето на Милка Христова отчете като успех пред делегатите председателят инж.Дончо Дончев. Той обяви и целта за предстоящия вот БСП да е първа политическа сила.

  Милка Христова също отчете направеното през първите шест месеца от мандата на НС. Тя акцентира върху успехите в социалната политика, гаранциите за младежка заетост, облекченията за бизнеса. „80% от предизборните идеи на БСП на практика вече са изпълнени“, пресметна народният представител. Тя отчете и приемните, които е организирала с граждани на населените места и град Павликени в изминалите месеци.

  14 изпълнени приоритета от своя отчет като градоначалник отчете пред делегатите и кметът инж.Емануил Манолов. Той декларира, че почти цялата му предизборна платформа е изпълнена или се работи по мерките от нея. Сред тях са близо 14млн.лв. привлечени за ремонт на междуселски пътища, 32млн.лв. за пречиствателна станция, новият химн на Павликени, осигурените средства за археологически разкопки, художествени изложби и концерти, сертифицирането на Общината за качество на услугите и др.

  „Това правителство показа сила и воля да изпълни над 90% от платформата на БСП още в първите месеци на своето управление“, каза и народният представител Мариана Бояджиева. Тя сподели и думите на премиера Пламен Орешарски пред червени кметове, че въпреки кризата в бюджет 2014г. са заложени 11млрд.лв. за социална политика. „Правителството показа грижа за икономиката чрез промените в закона за обществените поръчки, чрез ограниченията фирми с регистрация в офшорни зони да не се явяват на публични търгове, чрез размразяването на големите проекти и осигуряването на ресурс от 500млн.лв. за програмата „Региони в растеж“ за инвестиции в населените места“, подчерта Бояджиева. Тя разказа и за програмите срещу младежката безработица, по които България ще получи 100млн.лв. за справяне с проблема.

  „Изпитваме болка, гняв и разочарование, защото не просто подкрепихме в поредица от избори Георги Първанов и Ивайло Калфин. През 2001г., когато никой не вярваше, че БСП ще има президент, помните колко сили хвърлихме в тази кампания. Ивайло Калфин пък беше предложен от почти всички наши основни партийни организации за кандидат в листата ни, сега всички го оттеглят“, каза още народният представител.

 

 

Прочетена 1031 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.