Вторник, 04 Февруари 2014 17:17

Общинският план за развитие 2014-2020г. ще се пише по проект

  Община Павликени сключи договор за европейско финансиране за разработването на Общинския план за развитие за периода 2014-2020г. На стойност 55 274лв. е подписаният договор по оперативна програма „Административен капацитет“, приоритетна ос 1: „Добро управление“ – „Партньорство и координация при формулиране и реализация на общинските политики в община Павликени“.

  В хода на проекта ще бъде изготвена оценка на изпълнението на Общинския план за развитие 2007-2013г., ще бъде подготвен текстът на новия, както и ще бъдат актуализирани други стратегически документи на Общината, относими към плана за развитие. За да бъде направена оценката, ще се проведат поне 6 фокус-групи със заинтересованите страни, обществено проучване и работни срещи.

  Целите на проекта са да се подобри процесът на разработване и прилагане на общински политики в партньорство и координация с всички заинтересовани страни; да се актуализират стратегическите документи на общината като се отчетат новите реалности и интересите на местните общности и да се разработят нови документи за следващия програмен период, съобразно националните и регионалните приоритети.

  Механизъм за мониторинг, контрол, оценка и актуализация на стратегическите документи и процедурни правила за работа на Обществен съвет за наблюдение и контрол при изпълнение на общинските политики също ще бъдат разписани в хода на проекта.

 

Прочетена 920 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.