Вторник, 04 Февруари 2014 17:18

Първият сняг ни свари подготвени

  Без инциденти премина първият снеговалеж за 2014г. След седмици на топло време в края на м.г., на 25 януари заваля обилно. 

  В ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ОБЩИНСКИТЕ ПЪТИЩА СА ЗАДЕЛЕНИ 134 815 лв., а за улици, площади и тротоари в населените места са осигурени 58 270 лв. Доставени са 180 тона пясък за опесъчаване на Павликени и Бяла черква, както и 17 тона насипна морска сол. Три тона пакетирана сол в чували е раздадена по населените места - кметства, здравни служби, училища, пенсионерски клубове, детски градини и социални домове. Сключени са двугодишни договори с фирма „Пътно поддържане - Павликени” ЕООД за снегопочистване на общинските пътища и фирма „Фидус” ООД за снегопочистване на град Павликени. В задълженията и на двете фирми влиза изтеглянето на закъсали превозни средства.

  Междувременно работници от временната заетост и служителите в БКД в града почистваха тротоари, площади и проправяха пъртини в парковете. Почистени са също пространствата около учебните заведения, обществените сгради и болницата.

  Всяка сутрин при дежурния в общинска администрация се получава информация от кметовете на 19-те населени места за ситуацията от изминалото денонощие. 

 

Прочетена 1100 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.