Вторник, 08 Юли 2014 19:49

Павликенските пожарникари на първо място в областно състезание

  Отборът на павликенската Районна служба за пожарна безопасност и защита на населението стана колективен първенец в проведеното в навечерието на Великденските празници в Горна Оряховица областно състезание по пожарноприложни спортове. Участие са взели пожарникари от всичките седем районни служби в областта. Те са мерили сили и професионални умения в четири дисциплини: две индивидуални – 100-метрова пътека с препятствия и изкачване на щурмова стълба, и две колективни – пожарна щафета 4х100 с препятствия и пълно разгръщане на мотопомпа.

  След показаните завидни бързина, сръчност и умения за работа в екип павликенският отбор с водач главен пожарникар Йордан Янков е станал комплексен краен победител. Следват го командите на Свищов и Велико Търново. Първенците в районното състезание по пожарноприложни спортове са отличени с грамоти и парични награди от организаторите.

 Началникът на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Павликени главен инспектор Ваньо Джамбазов изрази задоволството си от успеха на неговите служители и подчерта, че той се дължи на техните професионални тренировки и добро обучение. „Участието в подобен род състезания се отразява много добре на професионалните възможности на служителите“, категоричен е главен инспектор Джамбазов.

 

Прочетена 730 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.