Вторник, 08 Юли 2014 19:50

Дора Янкова: „Държавата ще подпомогне рестарта на индустрията“

  Срещата на народните представители Дора Янкова и Милка Христова на 11 април с граждани на Павликени беше част от организирания повсеместен в страната десант на народните представители от „Коалиция за България“. „Целта ни е да проведем диалог за проблемите пред обществото ни и заедно да търсим решения за тях“, обоснова замисъла на тези срещи Милка Христова. Тя направи кратък отчет на изпълнението на поставените й досега поръчения от избирателите. В експозето си пред аудиторията акцентира върху основните социални моменти от политиката на правителството с подкрепата на „Коалиция за България“. „От Нова година досега в страната са разкрити 23 428 нови работни места, а 25 415 безработни лица са започнали отново работа. В близките месеци предстои разкриването на още 13 200 нови работни места“, подчерта Христова. Тя подробно описа пред присъстващите намеренията на социалното министерство в тази област и подчерта, че България е сред малкото страни в ЕС, в които младежката заетост вече се увеличава.

  Дора Янкова се спря на три основни акцента от намеренията на правителството за постигане на икономическа стабилизация на страната: програмата за реиндустриализация на икономиката, регулация в енергийния сектор и в земеделието. „Категорично ще провеждаме по-лява, по-социална политика“, заяви Янкова. Държавата има намерения да подпомогне рестарта на производство на няколко основни, с решаващо значение за икономиката предприятия. Има вероятност да бъде отнет лиценза на ЕРП-тата. „Имаме воля да устискаме, но натискът върху нас е много голям“, сподели проблема с аудиторията Янкова. Разказа и за намеренията на правителството да предприеме мерки, така че и малките и средните земеделски производители да могат да получават евросубсидии. 

  И двете народни представителки дадоха много висока оценка на досегашната работа на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, особено в областта на усвояване на евроинвестициите. 

  Присъстващите поставяха сериозни проблеми и неудобни въпроси: защо изостава развитието на българската наука, колко лява е политиката на БСП, как правителството ще реагира на проблемите, които поставя конфликтът между Русия и Украйна, за партньорските взаимоотношения между управляващите партии, за актуалността на избирателните списъци. 

 

Прочетена 712 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.