Вторник, 08 Юли 2014 20:34

Фотоизложба пейзажи показа в Павликени Юлий Юлиев

  24 прекрасни пейзажа показа в първата си самостоятелна изложба в Павликени младият фотограф Юлий Юлиев. Изложбата беше открита в навечерието на Великден във фоайето на втория етаж на Народно читалище „Братство-1884“. Пейзажите са снимани в Рила, Пирин и Родопите, както и край язовир „Ал. Стамболийски“, разказа пред „Павликенски глас“ авторът. Той не пропусна да изрази своята голяма благодарност на учителите си по класна фотография – Цончо Балканджиев и Петко Йончев, както и на председателя на Българската фотографска академия „Янка Кюркчиева“ Явор Попов. 

  „Посвещавам изложбата си на всички мои приятели и на семейството си, които ме подкрепяха непрекъснато в моите начинания. Посвещавам я и на моя малък десетмесечен син“, заяви по време на откриването на изложбата щастливият автор. Юлий Юлиев разкрива красотата на българската природа през четирите годишни сезона. Талантливият фотограф е уловил приказни мигове от пролетното събуждане и есенното увяхване на природата, от мъгливите утрини и залезните вечери… Зрителят застива онемял пред фотосите и усеща дори и аромата на картината – на планинско сено, на прясна угар, на есенна карминена шума…

  Юлий Юлиев вече е носител на сребърен медал от международните фотографски салони „Музика в обектива“ на Фотографска академия „Янка Кюркчиева“ за актова фотография. Изявява се предимно в тези два жанра – актова и пейзажна фотография. Обича безкрайно природата, която му предлага безгранична красота и е безрезервен отдушник от градския стрес. С изложбата си Юлий доказва, че павликенската следа в българската, а защо не и в световната фотография – ще бъде още дълго време силно забележима. Той има вече участие в редица международни фотографски салони, което само по себе си е доказателство за показана висококачествена фотография. Негови снимки заедно с работите на още четирима български фотографи представяха тази зима страната ни на международно фотоизложение във Франция.

 

Прочетена 976 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.