Сряда, 23 Юли 2014 19:33

В Бутово празнуваха 80 години футбол, Трифон Иванов отличи деятели със значки на БФС

  Две златни, две сребърни и три бронзови значки на БФС връчи Трифон Иванов на заслужили деятели на футбола в Бутово по случай отбелязването на 80 години футбол в селото. 

  Честването се проведе на стадиона, където се събраха състезатели, треньори и деятели от различни поколения. То съвпадна и със спортния празник в Бутово, организиран за пета поредна година от общинския съветник от Свищов Антон Георгиев. Последният е играл две години за тима на “Бъдеще” в някогашната Зона “Янтра” и от тогава до сега пази приятелски отношения с местните хора.

  Тържеството започна с откриване на музей на спортната слава в Бутово, а след това поздрав поднесе фолклорният състав към Народно читалище “Съгласие”.

  Трифон Иванов награди със златни значки Антон Георгиев и Кирил Янков, със сребърни Кирил Емануилов и Стефан Атанасов и с бронзови Генчо Генчев, Илия Стефанов и Калин Петков.

  Самият той, кметът на Павликени инж. Емануил Манолов, Владимир Владимиров - кмет на Бутово, дългогодишният деятел Марин Георгиев и журналистът от Свищов Николай Константинов бяха отличени с плакети. Спортният празник поднесе оспорвана надпревара по бягане на различни дистанции, теглене на въже, жонглиране и т.н.

  Финалът на празника бе приятелски мач между ветераните на “Бъдеще” и на “Стрела” /Ореш/, завършил 2:2, след което съперниците зарадваха многобройната публика и с дузпи.

 

Прочетена 692 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.