Сряда, 23 Юли 2014 19:47

Дрон кръжи над Павликени за панорамни снимки

  Павликени стана един от първите български градове, които имат собствена триизмерна панорамна снимка. Уникалният кадър вече може да се види в заглавната страница на офиалния сайт на Община Павликени – www.pavlikeni.bg Той е съставен от множество отделни кадри, които създават една обща панорама. За целта специална фотокамера е монтирана върху т.нар. „дрон“.

  Не става дума за познатите безпилотни летателни апарати, с помощта на които американските ВВС поразяваха военни цели в Близкия Изток.  Напротив – дрон се нарича също и летателен апарат, върху който се закрепва камера за фотографски цели. Шестокрилата перка прелетя и над центъра на Павликени миналия месец, за да създаде уникалния кадър. Подобни фотографии не са новост в мегаполиси като Пекин и Лондон, но едва сега навлизат в България.

  Чрез създадената снимка всеки потребител на интернет може да разгледа нашия град от птичи поглед. Визията дава възможност и за приближаване към отделните обекти, както и за вграждане в нея на информация за всяка сграда и местност.

 

Прочетена 3246 пъти

22 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.