Сряда, 23 Юли 2014 19:51

Павликени дари електроуреди за 2000лв. на Килифарево

  Електроуреди, закупени от Община Павликени с решение на Общински съвет-Павликени, донесоха в Килифарево кметът инж.Емануил Манолов и зам.-председателят на ОбС Петър Петров. Те раздадоха на седем от пострадалите в наводнението домакинства осигурените хладилници и готварски печки.

  Стойността на дарението е 2000лв., които бяха отпуснати от общинския бюджет. „Даряваме тези електроуреди с надеждата, че така ще ви помогнем по-бързо да преодолеете разрушенията след наводненията и да се върнете към предишния си живот“, каза инж.Манолов в дома на семейство Александрови, които силно са пострадали от придошлите води на р.Белица. 

  Със силна емоция в гласа стопанката на дома Лиляна Александрова прие дарението и разказа за преживяното в страшната нощ. „Дойде над 3м вълна и изведнъж дуварът ни падна. В такъв момент не знаеш какво да направиш, вълната идва и гледаш да се спасиш“, разказа жената. 

  Уредите – общо 4 хладилника и 4 готварски печки, бяха разпределени в семействата по координация на градския кмет Димитър Събев. 

  „Ние сме съпричастни с мъката ви, защото неотдавна същото бедствие сполетя нашите съграждани от село Бутово. През 2005г. те също бяха залети от водната стихия и се нуждаеха от помощ и съпричастност“, каза инж.Манолов. Той припомни, че преди две години Павликени изрази съпричастност и към пострадалите в с.Бисер. Тогава Общината също отпусна 2000лв. за закупуване на електроуреди.

 

Прочетена 1126 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.