Сряда, 06 Август 2014 15:47

Първи защити на степени по таекуон-до на павликенски състезатели

 Това лято четирима от най-малките ни състезатели по таекуон-до от клуб „СИЛА, РЕШИТЕЛНОСТ, БОРБЕНОСТ“ в Павликени направиха първата си защита на степени (колани) към Българската федерация по таекуон-до ITF. Изпитът се проведе в Севлиево под ръководството на Майстор Ким Унг Чол, който е основоположник на таекуон-до в България и е първият преподавател в Националната спортна академия по тази дисциплина.

  През септември предстои и първата защита на степени (колани) на още 11 млади състезатели от павликенския клуб. Вероятността изпитът този път да се проведе в Павликени е голяма. Майстор Ким Унг Чол ще го съчетае с провеждането на семинар по таекуон-до. През новата спортна година предстоят и първите състезателни изяви на младите състезатели, както и на състезателите в категориите „мъже“ и „жени“.

  Таекуон-до в свободен превод от корейски означава „пътя на ударите с ръце и крака“ или „система от ръце и крака“ и е вид източно бойно изкуство, развило се в Корея. Негов създател е генерал Чой Хонг Хи. През 1955 година таекуон-до получава своето официално признание като бойно изкуство в Корея. 

 

Прочетена 1214 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.