Сряда, 06 Август 2014 15:49

Най-младият пенсионерски клуб празнува 5-ти рожден ден

  Един обикновен юнски ден. И макар че беше петък 13-ти юни, това ще остане незабравим ден за възрастните хора от пенсионерски клуб „Възраждане“, с.Димча.

  Празнувахме петия рожден ден на нашия клуб, който създадохме с много желание, много труд и старанието на хората от селото. Създадохме го за себе си, за своите нужди, за да покажем, че нас, хората от третата възраст, ни има и сме живи.

  За пети път имахме възможност да прекараме заедно няколко часа, откъснати от ежедневието, забравили за болежки и неволи. И макар че пет години всеки ден нашият клуб е отворен и в него има хора, има живот, то в този ден беше празнично и много различно.

  В очите на всички присъстващи се четеше радост, усмивки, добро настроение и вяра.

 Гости на милото ни тържество бяха инж.Венцислав Иванов, зам.-кмет на община Павликени, нашият кмет Стефан Прокопиев, Борислав Боянов от фирма „Боянови“, членовете на УС на пенсионерски клуб „Сухиндолски връх“ от Сухиндол, с които от две години сме в приятелски отношения.

  Пожеланията на гостите бяха много сърдечни и вълнуващи. Подаръците – прекрасни и от сърце. Тържеството беше вълнуващо.

  С рецитал, с много стихове, посветени на нашия клуб и написани специално от нашата уредничка М.Ламбева, с много песни, изпълнени от групата при читалището, беше пълна празничната ни програма.

  А колко настроение внесе живата музика, изпълнена от Сашко и Данчо от Павликени – момчетата, които често ни помагат! А Мая Страшилова пееше народни песни. Изви се кръшно хоро, на което се хванаха много от присъстващите, забравили за болежки и натрупани години.

  Изненада за всички нас беше огромната и красива торта, подарена ни от семейство Боянови.

  И когато малката Михаела духна петте свещички, ние всички се развълнувахме като деца. Помислихме си, че нашият най-млад клуб в общината е жив, работи и успява, че пет години са една прекрасна млада възраст – важна и много запомняща се.

  А на тържествения обяд си пожелахме, вдигахме наздравици да бъдем живи, здрави, с добър дух, да преодоляваме трудните неща в живота си.

  Пожелавахме си новото поколение – нашите деца и внуци, да живеят по-щастливо и винаги да могат да разчитат на добрината, трудолюбието и мъдростта, натрупани през житейския ни път.

  Пожелахме си още много години да сме заедно и да празнуваме. И всяка сутрин да се събуждаме с мисълта, че има за какво да се живее.

 

М.Павлова

председател на клуба

 

Прочетена 1421 пъти

11 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.