Неделя, 08 Март 2015 20:52

Багер пропадна в изкоп на ул.“Хаджи Димитър“

  Няма щети, нито наранени работници по време на инцидента с багера, който падна в изкоп на ул.“Хаджи Димитър“ в Павликени. 

  Багерът се е свлякъл в изкоп, част от проекта за нова канализация в града. Причината за пропадането е в подложените под асфалта инертни материали, обясниха за „Павликенски глас“ строителни инженери от фирмата-изпълнител. Още при първото полагане на канализационни тръби преди 40 години обрушените части от изкопите са били запълнени с пясък. Това става ясно едва сега след започване на ремонта. Той е издържал на натиска от преминаващите с години превозни средства, но се свлича лесно. Това е станало след започване на изкопа и е причинило аварията.

  От началото на строителните дейности са взети всички законови мерки за безопасността на работниците и гражданите, увериха от администрацията. Участъците, които се разкопават, са предварително оповестени и маркирани със сигнални ленти. Взети са мерки за обезопасяване на изкопите. Строителите минават инструктаж и са наясно с правилата за безопасност. 

  Случаят с багера предизвика възмущението на част от живеещите в съседство. Историята стана предмет и на телевизионни репортажи. 

  Строителството на новата канализация продължава без прекъсване. Проектът ще бъде завършен в срок.

 

Прочетена 2154 пъти

12 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.