Неделя, 08 Март 2015 20:53

Почетохме паметта на Апостола на свободата Васил Левски

  И тази година по традиция на 19 февруари пред морената с барелефа на Васил Левски на едноименната улица в Павликени дойдоха стотици ученици и граждани на възпоменателното тържество по повод 142 години от гибелта на националния ни герой. Възрожденски песни огласяха дълго преди началото района. Стихотворение в памет на Васил Левски рецитира ученик от ПГАТ „Цанко Церковски”. 

  В словото си към присъстващите на възпоменателния митинг кметът на община Павликени ниж. Емануил Манолов каза: „Днес Левски е светиня, паметта за него живее навсякъде, където живее и страда българщината.Той е в сърцата ни всеки ден. Васил Левски е от малкото ни ориентири днес кое е патриотично и кое е родоотстъпничество. Скъпи ученици, в този ден се радвам на всички вас, които сте тук. Защото това е доказателство, че вие не сте забравили Левски. Нека вашите учители ви разказват в училище за подвига на Васил Левски и на останалите герои от нашата славна история. Защото, скъпи деца на Павликени, на вас ще се падне честта да предадете тези примери на следващите поколения - за да запазим историята си, за да сме силни като нация, продължи по-нататък в словото си инж. Манолов. Нека не забравяме завета на Левски, който ни завеща братство всекиму без да гледаме на вяра и народност. Нека спрем да измерваме успехите си с пари, нека правим това с морални ценности, за да бъде и 21 век век на свободата“. 

  Пред паметника бяха поднесени десетки венци от името на Община Павликени и Общинския съвет, от партии и културни организации, от училища и детски градини. Червени карамфили, букетчета бели кокичета и други пъстри цветя окичиха паметника на Васил Левски.

 

Прочетена 1169 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.