Неделя, 08 Март 2015 20:59

Бюджет от 14,2 млн. лв. ще поддържа основните функции на Общината

Инвестиционната програма за годината е в размер на над 47,7 млн. лв. благодарение на спечелените европроекти

 

  Бюджет от 14 159 780 лева по пълна бюджетна класификация, с един милион лева по-висок от миналогодишния, прие Общинският съвет на Павликени. Кметът на общината инж. Емануил Манолов посочи в резюмето си в началото на дебата някои цифри на промените в сравнение с предходната година: общата субсидия за делегирани държавни дейности е завишена с 253 258 лв., целевата субсидия за капиталови разходи – с 27 700 лв., целевата субсидия за основен ремонт на пътищата – с 13 700 лв. и т.н. „По бюджетите на кметствата сме разпределили над 200 000 лв. повече спрямо 2014 г. за работни заплати, издръжка на персонала, улично осветление, ремонт на улици и др. от собствени бюджетни средства, за капиталовата програма на общината от собствени бюджетни средства са предвидени 256 000 лева повече в сравнение с предходната година и т.н. В условията на ограничени приходи и увеличени разходи за издръжка разходната част на бюджета на общината е разпределена и балансирана консервативно”, заяви градоначалникът.

  Тази година се запазват непроменени местните данъци и такси. Най-голяма част – 4,778 млн. лв., от приходите ще отидат за издръжка на образованието. За периода ще се изпълни инвестиционна програма за над 47,7 млн. лв. благодарение на спечелени и влезли вече в реализация европроекти. Най-големите обекти, по които работата не спря и през зимните месеци, са изграждането на градската пречиствателна станция с довеждащи колектори и подмяна на канализационната и водопроводната мрежа, депо за твърди битови отпадъци, съвместно с общините Свищов, Белене, Левски и Никопол, и претоварна площадка за отпадъците край Павликени, ремонт на общински пътища и др.

  Общо 143 000 лева се заделят от общинския бюджет за финансиране работата на основните спортни клубове, от тях 98 000 лева отиват за издръжка на общинския футболен клуб „Павликени“. За дофинансиране на 4 читалища от общината са определени 22 000 лева. 

  И тази година община Павликени, която миналата година се присъедини към инициаторите в страната, ще задели 6 000 лева за подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми по приети от Общинския съвет условия. По утвърден списък бюджетът поема 85 на сто от пътните разходи на малко над 100 пътуващи до местоработата си в различни населени места на общината учители, социални работници и други общински служители.

 

Прочетена 1873 пъти

12 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.