Вторник, 07 Април 2015 21:52

Още 15 км общински пътища ремонтират в Павликени

  Още 15 км общински пътища ще бъдат реконструирани в община Павликени. Първа копка на реконструкцията на едно от трасетата - пътя Бяла черква – Росица, направиха кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, народният представител Иван Иванов – зам.-председател на 43-то НС от „Реформаторски блок“, Тодор Тодоров – директор на областна дирекция ДФ „Земеделие“, и Георги Георгиев – изпълнител на строително-ремонтните работи на обекта.

  Проектът „Подобряване мобилността на работната сила и привлекателността за развитие на бизнес в община Павликени, чрез подобряване на пътната инфраструктура“ е финансиран по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007-2013 г., мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони”, Приоритетна ос 3 „Качество на живот и разнообразяване на възможностите за заетост”.

  Общата му стойност е 7 019 926,99 лева, предоставени безвъзмездно от програмата.

  Реконструкцията и рехабилитацията на общинска пътна мрежа обхваща следните обекти:

- Път Бутово – Върбовка - Димча от км 0+000 до км 4+970;

- Път Павликени – Дъскот от км 0+000 до км 8+780;

- Път Бяла черква – Росица от км 0+000 до км 1+000.

  „С реализирането на този проект целим да подобрим условията на живот в района чрез подобряване на достъпа до модерна и безопасна транспортна инфраструктура; да подобрим комуникативността на община Павликени и в частност на следните населени места: град Павликени и град Бяла черква и селата Бутово, Върбовка, Димча, Дъскот, Лесичери, Паскалевец и Росица, каза инж.Манолов. Когато приключим с реконструкцията на пътищата, жителите на общината ще живеят в околна среда, в която са сведени до минимум рисковете за човешкото здраве и живот; среда, която дава възможност и достъп до пълноценен социален контакт, както и осигурява достъпност, надеждност и сигурност на пътуването“.

  Кметът на Павликени подчерта, че инфраструктурата е основен фактор за привличане на инвестиции, задържане на младите хора, усъвършенстване на бизнес средата и възможността за развитие на туризъм, затова подобряването й е основен наш приоритет.

  Близо 14 млн.лв. ще вложи Община Павликени през настоящата година в подновяване на общинската пътна инфраструктура. 

  С приветствие към официалните гости и към жителите на град Бяла черква и с.Росица се обърна и зам.-председателят на 43-то НС Иван Иванов. „За нас, народните представители, е чест, отговорност и удоволствие по-често да откриваме подобни начинания. Пътищата в една държава са като кръвоносните съдове на един човек. Без пътища хората трудно се придвижват, няма бизнес, няма инвестиции. Откриването на рехабилитирани пътища е показател, че управлението върши своята работа. Само когато има желание и амбиция, могат да се правят подобни проекти“, каза народният представител от „Реформаторския блок“.

 

 

Прочетена 1472 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.