Вторник, 07 Април 2015 21:55

Сесия на Общински съвет – Павликени – м.март

  С преходен остатък в размер на 1,66 млн.лв. е завършила финансовата 2014г. Община Павликени. Това става ясно от отчета за изпълнението на бюджета, който Общинският съвет прие на сесията през м.март. Общината е завършила 2014г. с бюджет в размер на 15 214 196лв., при първоначален план за 13,1млн.лв. През 2014г. Общината е продължила да кандидатства за финансиране от оперативните програми на ЕС. Към края на 2014г. са били сключени 7 договора на обща стойност 2,41млн.лв. Одобрени са други два проекта, по които предстои подписване на договори – за енергийната ефективност на болницата и за рехабилитация на водопроводната мрежа на Павликени.

  През 2014г. е бил даден старт на големите инвестиции в Павликени. Общият размер на усвоените средства по оперативни програми през миналата година е 8,77млн.лв. По новосъздадената общинска програма „Местни инициативи“ са усвоени 20 236лв., с които кметствата направиха необходими за тях ремонти в населените места. По „Граждански инициативи“ Общината е дала 12 500лв. за ремонт и изграждане на тротоарни площи по 10 проекта. Ремонтирани са общо 450кв.м тротоари.

  На сесията през март съветниците приеха и бюджетната прогноза на Общината за периода 2016-2018г.

 

***

 

  Общинският стадион в с.Върбовка ще се казва „Серафим Сънков“, реши Общинският съвет.

  Серафим Сънков е учредител на футболен клуб „Спортист“-Върбовка през 1925г. Той е бил чиновник в кметството, след което работи като землемер при комасирането на землището на родното си село. Член на УС на Популярна банка-Върбовка и на ЛВК „Грозд“. Бил е бригадир на строителна бригада към местното ТКЗС. С негово съдействие е открит тото-пунктът в селото. Дългогодишен секретар-касиер на местния футболен клуб. С негова помощ е изграден стадионът и е построена   сградата на съблекалните.

  В подкрепа на предложението са се подписали и 20 жители на селото. 

 

Прочетена 1330 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.