Събота, 25 Април 2015 10:37

Виртуална водеща разказа за Павликени на туристическата борса във Велико Търново

Виртуална водеща посрещаше посетителите на щанда на Община Павликени в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново. Авторитетната борса се проведе в началото на месец април, както е традицията от 11 години. 

Виртуалният екскурзовод на Павликени разказваше увлекателно и приканваше гостите на изложението да научат повече за Павликени. Подобна презентация се прави за първи път в България.

В поредица от кратки разкази водещата изброяваше основните туристически обекти в Павликени. Тя разказваше за културните събития, историята и поминъка на павликенския край. Отделни беседи бяха посветени на Античния керамичен център и на град Бяла черква.

Чрез мултимедийна презентация на принципа на визуален мапинг върху макета на женски силует се проектираше образът на младото момиче, което знае всичко за родния си град. Тя показваше и снимки, а от време на време изпълнява и химна на град Павликени, който беше записан от Михаил Белчев преди две години.

В ролята на виртуалната водеща влезе 17-годишната Марина Ангелова от Павликени. Атрактивната презентация веднага привлече вниманието и на официалните гости на борсата. Край щанда на Павликени се отби и министърът на туризма Николина Ангелкова, която силно се впечатли от предлаганите туристически обекти.

Междувременно в интернет набира популярност новосъздадената фейсбук-страница на кампанията „Харесай Павликени“. Само в първия ден от отварянето си страницата /ilikepavlikeni има над 200 лайка, а за седмица харесалите града ни станаха над 700.

 

Прочетена 1585 пъти

18 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.