Неделя, 05 Юли 2015 16:00

Първи общински събор на пенсионерите се проведе в Павликени

  10 певчески състава и 9 поети от общината взеха участие в организирания под патронажа на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов Първи общински събор на пенсионерите под надслов „Българийо, за тебе пеем, за тебе стихове редим!“. Съборът се провежда като част от Културния календар на Община Павликени. Организатор на събитието е Общинската организация на пенсионерите с председател Евангелия Атанасова. 

  Публика и изпълнители се събраха в големия салон на Народно читалище „Братство-1884“ , а зам.-кметът на общината инж. Венцислав Иванов отправи приветствени думи към тях при откриването на проявата от името на общинското ръководство. „Признателни сме ви за усърдието и волята, с които се включвате в културния календар на Община Павликени”, се казва в поздрава към участниците в събора.

  Програмата откри смесеният хор при пенсионерски клуб „Романтика“ в Павликени с художествен ръководител Борислав Димитров. Няколко часа продължи изявата на участниците, като песните в прослава на България се редуваха с рецитация на стихове от известни местни поети. Жури под председателството на Виолета Солникова и членове Мария Петкова и Розинка Пенчева излъчи първите три най-добри стихотворения. Първа награда беше присъдена на стихотворението „Български език“ на Живка Танчева от Бяла черква, втора – на Светла Колева от Павликени за стихотворението й „България“ и трета – за Мария Павлова от Долна Липница за стихотворението й „Пей, танцувай и ликувай, ти славен български народ“. Грамота за участие и плакет с изображение на Св. св. Петър и Павел, закрилници на Павликени, получиха от организаторите всички участници в събора. За отличените поети имаше и сувенири с образа на бухала – птицата, символ на мъдростта и познанието. Амбицията на организаторите е съборът да се превърне в традиционна изява на хората от третата възраст в общината.

 

Прочетена 1262 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.