Четвъртък, 23 Юли 2015 16:44

Полицейска гонка на централния площад по време на Лятната детска полицейска академия

  Преследване на бандит с полицейски коли се разигра на площад „Свобода“ в Павликени. Демонстрацията беше част от Лятната полицейска академия, която организират от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и сдружение „Св.Иван Рилски“.

  Най-много емоции предизвика разиграният пред децата от полицаите „екшън“ – преследване на бандит с коли, спиране на колата му и арестуването му. След като полицаите отведоха „бандита“, дойде ред на немската овчарка Ханс, която провери колата на арестувания за наркотици и откри в тайник превозваното от него наркотично вещество. След като всеки – бандитът и наркотикът – бяха „прибрани“, където им е мястото, следственото куче Ханс и неговият водач – полицай, дадоха възможност на присъстващите деца да се снимат до насита с тях.

  Деца от Центровете „Отвори очи“ в селата Леденик, Шемшево, Самоводене и Беляковец и техните ръководители изнесоха невероятно шоу на площад „Свобода“ в Павликени, откривайки Лятната полицейска академия. Те бяха тук заедно с кметовете на съответните населени места, които по един чудесен начин заедно с малчуганите разиграха демонстративни игри, илюстриращи правилата за безопасно движение по улиците, а също и вредата от употребата на наркотици. Полезните знания бяха „гарнирани“ с изпълнения на песни, стихотворения и танци от младите ентусиасти на движението „Отвори очи!“. С групата беше и Благовеста Факирова, председател на Сдружението на кметовете и на сдружение „Св. Иван Рилски“, инициатор на Лятната полицейска академия.

  На площада в Павликени бяха излезли и почти всички служители на РПУ Павликени. Те дадоха възможност на малчуганите, всеки от които мечтае явно или тайно да стане полицай, да пипнат полицейските палки и белезници, отговаряха любезно на многобройните им въпроси. Началникът на РПУ Павликени главен инспектор Ивайло Христов оцени високо показаното от участниците в Лятната полицейска академия, благодари на децата и им препоръча да споделят с всички свои приятелчета наученото за правилата за безопасно движение.

  Шоуто беше гарнирано с много усмивки, весели музикални ритми и с много любов към децата.

 

Прочетена 2132 пъти

17 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.