Четвъртък, 23 Юли 2015 16:45

Клуб на слепите откриха на Кооперативния пазар

  Клуб на слепите беше открит на Кооперативния пазар. Той е в непосредствена близост до съществуващия вече Клуб на инвалида. „Община Павликени винаги работи за задоволяване потребностите на своите жители, още повече – за потребностите на хората с увреждания“, каза при откриването на клуба кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Той обеща подкрепа за незрящите хора и в бъдеще и им пожела повече весели поводи за сбирки в новото им помещение. 

  Водосвет и освещаване на клуба направи отец Герасим. Новодомците получиха много подаръци – картини, икона, Брайлов шах от регионалната организация в Дряново, сувенири. Спонсори бяха осигурили почерпката за празника. 

  „Радваме се, че в навечерието на 30-годишнината от учредяването на нашата териториална организация имаме възможност да ползваме наше самостоятелно помещение, сподели председателят на клуба Ценка Банчева. Имаме устройство за увеличаване на текстове, което ползваме за четене на документи, за здравни беседи, за обучения. Общо 46 членове на организацията ще имат възможност да ползват новата придобивка.”

 

Прочетена 2279 пъти

18 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.