Четвъртък, 23 Юли 2015 16:48

Фитнес площадка откриха в с.Върбовка

  На нова фитнес площадка се радват юношите и децата в с.Върбовка. Откриха я кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов и кметът  на селото Антон Антонов.

  Фитнес площадката е един от обектите, за които Община Павликени спечели европейско финансиране по проект „Спорт, пълноценен отдих и развлечения на територията на община Павликени – СПОРТ Павликени”. Средствата в размер на 6,92 млн.лв. са по Програмата за развитие на селските райони.

  Общо четири спортни площадки са създадени по проекта. Те са в Бяла черква, Недан, Караисен и Върбовка. Проектът включва още изграждането на закрит плувен басейн в Павликени, изграждане на два тенис корта и игрище за минифутбол в съседство със спортна зала „Йордан Петров – Графа“, реконструкция и рехабилитация на градския стадион „Ганчо Панов“.

  Около 39 000 лв. струва изграждането на фитнес площадката в с.Върбовка. Допълнително още 5000лв. от общинския бюджет са отделени за довършителни дейности около терена.

  Монтирани са 12 чисто нови уреда и две беседки. Сред тях са успоредки, висилки, кростренажори, дъски за сърфиране, уреди за гъвкавост на краката, столове за разтягане на краката, столове за издърпване и избутване, масажори за гръб и кръст, колелото на Тачи и уред тип „Ездач”.

  „Защо тази площадка е важна за Върбовка? На първо място, защото заради нея Вашите деца ще са на сигурно и спокойно място. Те ще тренират и ще бъдат здрави, вместо да скитат по улиците. Вие имате чисто нов парк, на който всички трябва много да се радвате. Само още три села и Бяла черква в цялата община имат подобни площадки“, каза в приветствието си кметът инж.Манолов.

  Архимандрит Георгий освети новата придобивка.

 

Прочетена 1760 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.