Неделя, 08 Ноември 2015 18:20

23 златни и една диамантена сватби организираха в Павликени

  Своите златни сватби празнуваха едновременно 23 семейства в Павликени. Заедно с тях празнува и едно семейство с 60-годишен брак. Тържеството за трета година се организира от Община Павликени и е лична инициатива на кмета инж.Емануил Манолов. Целта е да се даде положителен пример на младите хора и да се ознаменува запазването на християнските ценности и брака като основа на българското общество.

   Белокосите съпрузи се врекоха във вярност повторно 50 години след първите си бракосъчетания през 1965 г. Градоначалникът лично ръководи ритуала по преподписване на гражданските бракове.

   „За трета поредна година организираме ритуала за отбелязването на златните сватби на нашите съграждани. Това събитие се превърна в традиция за есенния месец септември, която ни зарежда с радост, оптимизъм и вдъхновение. Радва ни, защото чрез вашите лични истории виждаме, че не са илюзия дългогодишната любов и разбирателство. Вдъхва ни оптимизъм, защото давате добър пример на младите поколения. Вдъхновявате ни, защото показвате, че добрината надживява всички превратности на времето.”

   След като оставиха своя подпис на специално изработеното брачно свидетелство за златна сватба, двойките продължиха празника с танци и веселие. Силната любов, съхранена през годините, е разковничето за дългия и успешен брак, казаха някои от двойките.

   На съпрузите кметът подари по един златен ключодържател с герба на Павликени - античния и вечен град, а техните булките получиха позлатено колие с лика на Дубровнишката Света Богородица. 

 

Прочетена 614 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.