Неделя, 08 Ноември 2015 19:28

Децата от ЦДГ „Вяра, Надежда, Любов” посетиха библиотеката

Подготвителните групи на ЦДГ „Вяра, Надежда, Любов” гостуваха в Детския отдел на библиотеката при НЧ „Братство – 1884”. Водени от учителките Галя Чингова, Бисерка Страхилова и Валентина Петрова, децата получиха възможността да се запознаят с интересни и важни факти за библиотеките: каква е тяхната същност, какво ги отличава от книжарниците, какви са правилата за заемането на книги и какви други полезни и занимателни неща могат да бъдат ползвани в библиотеката – компютри с безопасен достъп до интернет и различни видове образователни игри за развитие на детското въображение и ума.

Със затаен дъх бъдещите първокласници изслушаха историята за „Мимето” на Асен Босев, а след това със забележителен ентусиазъм се включиха в отгатването на гатанките, които им зададе библиотекарят Калинка Донева. Разбира се, всеки верен отговор беше придружен от награда.

Срещата завърши с размяна на подаръци. За спомен от децата в Детския отдел остана красив сувенир от естествени материали на есенна тематика, а Калинка Донева подари на всяка от групите комплект информационни материали и книги за безопасно ползване на интернет. На раздяла малчуганите огласиха библиотеката с песни, посветени на настъпващата есен.

 

Прочетена 1174 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.