Неделя, 08 Ноември 2015 19:31

Ден на отворените врати организираха в Районен съд – Павликени

  Ден на отворените врати организираха за трета поредна година в Районния съд в Павликени в края на миналата седмица. Граждани от общините Павликени и Сухиндол имаха възможност да посетят Съдебната палата и да се запознаят с организацията на работата на съдиите и съдебните служители.

  Най-масово беше присъствието на учениците от двете средни училища от Павликени. Десетокласници от СОУ „Бачо Киро“ проведоха симулативен процес с помощта на председателя на Районния съд Радка Цариградска и районния прокурор Атанас Филипов и убедително изпълниха ролите на защитник, свидетел, подсъдим и съдебни заседатели. Произнесената присъда бе посрещната с одобрение от публиката. Ученици от Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” се запознаха с процедурата на провеждане на граждански и наказателни дела, както и с ролята на съдията, съдебния секретар и прокурора при тяхното осъществяване.

  Целта на инициативата е засилване доверието към институцията и повишаване на правната култура, както и възможност за обществеността да придобие представа за ежедневието на магистратите и служителите в съда.

 

Прочетена 1350 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.