Петък, 08 Януари 2016 16:54

Ден на благодарността отбелязаха в с.Върбовка

  Ден на благодарността организираха в с.Върбовка. Празникът бе повод да бъдат удостоени с почетни значки изявени жители на селото, които са дали своя принос при организирането на местни празници.

  В тъpжecтвeнa oбcтaнoвкa пpeд читaлищe “Хpиcтo Бoтeв” бяхa вpъчeни oфициaлнитe cимвoли нa кмeтcтвoтo – плaкeти, знaчки и гpaмoти, на три дами, eдинoдyшнo пocoчeни кaтo хopa, paбoтили зa пpocлaвa нa имeтo нa Въpбoвкa и помогнали за организирането на различни мероприятия и чествания в селото: Славка Петрова, която е инкасатор приходи в кметството, учителката Невянка Маринова и Атидже Кадирова, която е главен специалист в кметството.

  „В Деня на благодарността удостояваме с почетните символи на Кметство Върбовка хората, които полагат безвъзмездно общественополезен труд, заети в сферата на образованието, културата и обслужването на гражданите“, каза кметът на с.Върбовка Антон Антонов и подчерта, че не бива да се правят аналогии с католическия празник. „Колко простичко е в нашето ежедневие по-честичко да използваме тази дума – „благодаря“. Аз благодаря на всеки от вас за общественото съзнание, за труда, който полага в името на нашето село и община“, обърна се кметът към своите съграждани.

  Официални гости на събитието бяха кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов, зам.-кметът инж.Анастасия Вачева, общински съветници и др. 

  „Благодаря за мира, който витае във Върбовка. Благодаря за пълните училища и детска градина. Благодаря за подкрепата. Народът е казал, че „Добрата дума 100 врати отваря“. Трябва да спазваме тази мъдрост. Заедно с вас се радвам на признанието, което оказвате на добрите хора в с.Върбовка“, каза инж.Манолов.

  Хyбaвият пpaзник зaвъpши cъc зapя и Дyнaвcкo хopo, нa кoeтo ce хвaнaха пoчти всички присъстващи.

 

Прочетена 1137 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.