Петък, 08 Януари 2016 16:55

За четвърти път ГЕРБ организира празник на мармаладите в павликенското село Димча

  За четвърта поредна година в павликенското село Димча се проведе традиционният конкурс за най-добър домашен мармалад, сладко или конфитюр. Станалото вече традиционно съревнование възникна по идея на Иваничка Колева – координатор на местната структура на ГЕРБ, която е сред най-активните малки организации в страната. 

  Празникът на домашните сладка отново се проведе с подкрепата на общинските съветници от ГЕРБ – Павликени. И тази година жителките на село Димча успяха да изненадат организаторите със своята изобретателност, оригинални рецепти и интересно аранжиране на продуктите. 

  Представени бяха не само традиционни конфитюри от плодове, но и сладки кулинарни шедьоври от зеленчуци. „Този път участниците надминаха и най-смелите ни очаквания в областта на сладкото консервиране“, коментира Иваничка Колева. 

  Първа награда безапелационно спечели сладкото от червени чушки на Антоанета Николова. Сред близо 20 вида сладка, мармалади и конфитюри най-голям интерес предизвикаха произведенията от дренки, черна бубонка, къпина, зелени доматчета и други. 

  Справедливото жури бе изключително затруднено в преценката си и дори двукратно се стигна до балотаж при тестването на сладка от еднакви плодове. Специалната награда за най-добре аранжиран и презентиран продукт за втора поредна година отиде при Ивета Кременова. Всички участници получиха грамоти и прекараха заедно един весел и сладък мармаладен ден.

 

Прочетена 1047 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.