Петък, 08 Януари 2016 17:12

Литературен празник за учениците от ОУ „Св. Климент Охридски”

В малък литературен празник за учениците от вторите класове на ОУ „Св. Климент Охридски” се превърна посещението им в Детския отдел на читалищната библиотека миналия петък. Любимите приказки от Шарл Перо „Червената шапчица” и „Котаракът в чизми” прозвучаха като своеобразни драматизации. Стараейки се да чете гладко и изразително, всяко едно от децата влизаше в ролята на някой герой от приказките.

Идеята да събудят по-голям интерес към художествената литература у своите ученици и да ги стимулират да усъвършенстват четивните си умения идва от учителите им Любка Трифонова, Юлия Станчева и Стефка Христова. С подобен вид литературни четения техните възпитаници имат възможност да се съизмерят един с друг до каква степен се справят с четенето на глас и да пожелаят да подобрят техниката си, разбира се, с повече четене и старание.

Библиотекарят Калинка Донева запозна малчуганите с любопитни факти от живота и творчеството на Шарл Перо, а малките гости й върнаха жеста и й благодариха за гостоприемството като поднесоха изненада с представяне на любима приказка – Белла Панайотова разказа много увлекателно „Принцесата и граховото зърно”, и със специално подготвени за нея изпълнение на стихотворение за будителите и цветя.

По традиция срещата завърши с почерпка за участниците и с награди за най-четящите деца от тези класове, а това са Белла Пламенова Панайотова, която от началото на годината до момента е прочела 27 книжки, Моника Светлозарова Букова – 16 книжки, Валерия Валентинова Симеонова – 14 книжки, Александър Ивайлов Иванов – 12 книжки, Александър Галинов Димитров – 9 книжки и Борислав Станимиров Станев – 8 книжки.

 

Прочетена 1105 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.