Събота, 04 Юни 2016 12:33

Детската ясла и детската кухня в Павликени навършиха 40 години

  В красив празник малчуганите и техните възпитателки от детската ясла в Павликени превърнаха отбелязването на 40-годишнината от откриването на детската ясла и детската кухня в Павликени. 

  Близо 50-тина момченца и момиченца, които в този ден бяха на ясла, бяха облечени в красиви униформи, съобразно „номера“, който им предстоеше да изпълнят. Красивите деца през цялото време показаха добро възпитание и поведение и оставиха отлично впечатление у гостите на техния празник. Той започна с приветствени думи на директорката на яслата Магдалена Дечева, която благодари на общинското ръководство за непрекъснатите грижи, които Община Павликени полага през годините, за да се чувстват възпитаниците и персоналът на детското заведение комфортно. В момента в детската ясла са записани 71 деца, а вкусните кашички и пюренца от детската кухня ползват 70 деца от града. 

  Момченцата и момиченцата от четирите яслени групи с помощта на техните възпитателки представиха пред гостите песнички, хорца и стихчета и предизвикаха заслужени аплодисменти за емоционалните си изпълнения. Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов поздрави екипа на детската ясла с кръглата годишнина, подчерта за пореден път, че грижата за доброто състояние на детските и учебните заведения е един от първите приоритети на Общината и пожела на учителките и служителите от детската ясла и детската кухня в града здраве и удовлетвореност от работата с най-малките граждани на Павликени. Той подари кухненски робот на рождениците от името на общинското ръководство. Гости на празника бяха още председателят на Общинския съвет Ваня Антонова, общински съветници, представители на общинската администрация, представители на другите детски заведения в града.  

 

Прочетена 1232 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.