Събота, 04 Юни 2016 12:43

ІV Б клас от ОУ „Св. Кл. Охридски“ стана най-четящият клас за 2015 година

„Най-четящ клас“ в Павликени стана ІV б клас от ОУ „Св. Кл. Охридски“ с класен ръководител Румяна Недкова. Званието се присъжда за втора поредна година от Детския отдел на библиотеката при НЧ „Братство – 1884“ и е посветено на Международния ден на книгата. Почти няма дете от отличения клас, което да не ходи за книжки в библиотеката, а най-много книги са прочели през миналата година Мелиса Фикретова – 64, Анита Пламенова – 58, Янита Янева – 47 и Георги Китанов – 21 книжки. Те получиха отличителна значка „Приятел на книгата“.

За всички тези деца Детският отдел на читалищната библиотека организира специално тържество. Пред най-четящия клас беше показана презентация на най-оригиналните, шарени и забавни детски библиотеки по света и у нас. После децата колективно попълниха една литературна кръстословица и показаха, че наистина много са чели и много знаят. Те отговаряха и на въпроси относно реда и вътрешните правила в библиотеката, разказваха за любимите си книжки, обясняваха защо е добре децата да се научат да четат много. Накрая библиотекарката от Детския отдел Валя Желязкова, която ръководеше празника, връчи грамотата „Най-четящ клас“ на класната ръководителка на ІV б клас Румяна Недкова.

Да споделят радостта на отличените деца бяха дошли в библиотеката кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и началник отдел „Хуманитарни дейности“ Катя Димитрова. Инж. Манолов поздрави децата за отличието и им обеща в най-скоро време, след реализацията на проекта за ремонт и реконструкция на читалището, интересна библиотека като видените в презентацията, и повече средства за закупуване в библиотеката на забавни и интересни книжки.  

 

Прочетена 969 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.