Събота, 04 Юни 2016 13:43

Инж.Емануил Манолов взе участие в престижен форум за местните власти в Югоизточна Европа

Кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов взе участие в престижен форум за местната власт в Югоизточна Европа, организиран в град Прищина, Косово.

Само двама делегати от българска страна са избрани за участие в 11-то общо събрание на Асоциациите членки на Мрежата на местните власти в Югоизточна Европа (НАЛАС), което се проведе в град Прищина, Република Косово. Освен кметът на община Павликени, делегат на събранието е и кметът на община Елхово Петър Киров.

През първия ден на форума бе организирана международна конференция за възможностите за увеличаване на общинския инвестиционен капацитет в Югоизточна Европа. През втория ден на събитието бе проведено заседанието на Общото събрание. Тогава се осъществи ротационната смяна на президентството на Мрежата. Делегатите приеха декларации за мигрантската криза в ЮИЕ и за ориентираното към равенство на половете бюджетиране на местно ниво, както и политически препоръки за управление на битовите отпадъци в селските и крайбрежните райони. 

НАЛАС е учредена през 2001г. по време на първия форум на градовете и регионите от Югоизточна Европа, организиран от Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа. 

 

Прочетена 910 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.