Сряда, 19 Декември 2012 21:40

Откриха училище „Европа” в Павликени

Учебната база на училище "Европа" беше открита в началото на декември Учебната база на училище "Европа" беше открита в началото на декември

  Училища „Европа” откриха свой учебен център в Павликени. Школата отвори врати в началото на декември, а лично кметът на общината инж. Емануил Манолов преряза лентата. „Изключително щастлив съм, че Павликени се нарежда сред градовете, в които има училище „Европа”, каза в своето слово градоначалникът. 50 възрастни и 24 деца започнаха курсове по английски език в частната езикова школа.
  Архимандрит Георгий освети базата и благослови всички присъстващи. „Ние духовниците казваме, че всичко на този свят идва свише, а това, че ще натрупваме повече знания, е ерудиция”, каза духовникът.
  Много деца заедно със своите родители присъстваха на събитието.   Малчуганите получиха първия си урок по езика на Шекспир, който успя да събуди и задържи интереса им, благодарение на интерактивните методи, използвани при преподаването.
  Веригата от училища „Европа” съществува в България от 20 години и има свои бази в 60 града в страната. От юли 2011г. училищата са оторизиран изпитен център на Кеймбридж.
  Засега в Павликени ще работят двама учители по английски език. Очакванията са училището да се разрасне и след четири-пет години деца от града да полагат изпитите на Кеймбридж.
Десислава Колева

Прочетена 1831 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.