Петък, 06 Януари 2017 09:22

Мобилна руска библиотека ще гостува в Павликени

  В Руския културно-информационен център в София се състоя работна среща на представителя на Россътрудничество за България и ръководител на центъра - Павел Журавльов, и кмета на община Павликени Емануил Манолов.

  Двамата обсъдиха изпълнението на съвместни дейности и проекти, насочени към развитието на руско-българското приятелство и взаимно сътрудничество.

  Инж.Манолов информира за каузата на инициативен комитет за създаване и поставяне в град Павликени на паметник на генерал Гурко в чест на 140-та годишнина от края на Освободителната война от 1877-1878. 

  Павел Журавльов заяви, че към днешна дата представителството на Россътрудничество в България е започнало проекти като "Мобилна библиотека на руски" и "Открита арт сцена в прохода Шипка". Мобилната библиотека с руска литература ще гостува за един месец в Павликени, договориха събеседниците.

  По време на срещата двете страни изразиха готовност за съвместно сътрудничество за установяване на побратимяване между градовете Павликени и Стародуб.

  В края на срещата инж.Манолов и г-н Журавльов се договориха да продължат разискването на допълнителни въпроси на сътрудничеството за развитие на двустранните връзки. По покана на руската страна любителският театрален колектив към НЧ „Братство-1884“ ще изнесе свой спектакъл в Дома на руската култура в София.

 

Прочетена 1175 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.