Петък, 06 Януари 2017 09:40

СБУ награди кмета на Павликени инж.Емануил Манолов за най-добър социален партньор

  Синдикатът на българските учители обяви кмета на Павликени инж.Емануил Манолов за най-добър социален партньор в областта на образованието. С приза организацията изразява признателността си за приноса на инж.Манолов за развитието и усъвършенстването на социалното партньорство между местната власт и учебните заведения. Кметът на Павликени получи грамота и плакет от синдиката.

  Наградите бяха раздадени по време на 36-то годишно събрание на организацията. Тържеството водеше председателят на синдиката Янка Такева, а наградите бяха връчени от генералния секретар на Европейската комисия по образование Мартин Ромер и президента на КНСБ Пламен Димитров.

  „В Община Павликени сме възприели отношенията си с учителското съсловие на принципи като честност, равнопоставеност и принципност. Аз вярвам, че всеки от Вашите колеги, които работят в нашите шест училища, десет детски градини и детска ясла, ще Ви потвърдят, че моят кабинет е отворен за тях, а от разговорите ни следват и конкретни действия“, каза инж.Манолов по време на награждаването. Той подчерта дейността на Община Павликени за подобряване на инфраструктурата и сградния фонд на училищата, материалната база и квалификацията на учителите в общината, както и сигурността на децата, стимулирането на техните личностни качества и заложби.

  Номинацията на инж.Емануил Манолов е била подкрепена от председателите на всички общински координационни съвети в областта. Предложението идва от председателя в Павликени Нели Славчева-Харитонова. „За изминалите пет години той винаги с желание е откликвал на нашите въпроси и молби. Обсъждали сме всичко и сме намирали най-доброто решение. От негова страна и от страна на администрацията винаги сме срещали разбиране“, каза тя за „Павликенски глас“.

 

Прочетена 1893 пъти

15 коментара

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.