Петък, 06 Януари 2017 09:42

Община Павликени дарява 4000 лева в помощ на пострадалите от Хитрино

  4000 лева финансова помощ за пострадалите в с.Хитрино ще осигури Община Павликени. Решението подкрепиха общинските съветниците на проведеното на 21 декември редовно заседание на Общинския съвет.

  Местният парламент прие да направи финансова помощ за пострадалите от катастрофата и взрива в с.Хитрино по предложение на председателя на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма Христо Кавалски. 

  Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Община Павликени и от бюджета на Общински съвет – Павликени и ще бъдат предоставени по сметка на Община Хитрино, като изрично се подчертава да се използват за ликвидиране последствията от разрушителната катастрофа от 10 декември в селото. 

  В Павликени вече премина благотворителният базар на учениците от СУ „Бачо Киро“ в подкрепа на хората от с.Хитрино. С благотворителни инициативи се включиха и другите училища в града. 

  Община Павликени за пореден път се отзовава в подкрепа на пострадали от тежки инциденти български граждани. След решения на Общинския съвет местната власт дари битова техника на жителите на градовете Килифарево и Дебелец, както и финансова помощ на Община Мизия, които пострадаха от наводнения през миналите години.

 

Прочетена 2306 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.