Четвъртък, 18 Октомври 2018 11:10

НЧ „Братство – 1884“ – Павликени успешно реализира проект към Агенцията за хората с увреждания

  Читалището в град Павликени успешно реализира проект за обновяване и оборудване на две работни места за хора с увреждания. Той е разработен от екип на институцията и е на обща стойност 13 618 лв. Финансиращ орган е Агенцията за хората с увреждания.   

  С реализацията на проектното предложение се създадоха благоприятни и здравословни условия на труд на служителите с увреждания. Повиши се тяхната мотивация и увереност при изпълнение на задачите, както и доверието към читалищната институция и Агенцията за хората с уврежданията, които припознаха като свой верен партньор.

  При разработването на проектното предложение е било заложено постигането на конкретни резултати, които в дългосрочен план да създадат благоприятна и подходяща трудова среда на две лица с трайни увреждания, работещи в читалището, да се повиши тяхната мотивация и да се създадат благоприятни условия за развитие на собствения им потенциал. Важна част от реализацията е и създаването на безопасна и ергономична среда, която да снижи риска от допълнително увреждане на служителите и да допринесе за пълноценното използване на капацитета им.

  По време на изпълнението на проектните дейности е информирано населението и са популяризирани политиките на Агенцията за хората с увреждания.

  По проекта е извършен ремонт на едното от двете работни помещения, закупено е ново офис обзавеждане, както и нова офис техника, която беше крайно належаща за дейностите, които извършват двете трудоустроени лица. 

  Ръководството и служителите на НЧ „Братство – 1884“ изказват своята искрена благодарност на Агенцията за хората с увреждания за оказаното съдействие и получената безвъзмездна финансова помощ при провеждането на ефективна политика по приобщаването на хора с увреждания в трудовия процес в читалищната институция. 

 

Прочетена 850 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.