Четвъртък, 18 Октомври 2018 11:26

Янка Рупкина избра Павликени за своя бенефис – 60 години на сцена

Янка Рупкина избра Павликени за своя бенефис – 60 години на сцена Владимир Пенчев

Огнено шоу, повече от 80 артисти и много любов ознаменуваха концерта на неземната фолклорна певица

 

  Янка Рупкина избра Павликени, за да отпразнува 60 години на сцена. Заради бенефиса Павликени оживя под звуците на българската народна музика. Събитието започна с огнено шоу пред сградата на НЧ “Братство-1884“.

  В спектакъла взеха участие малкият Божидар Илиев, носител на Националната награда „Янка Рупкина“ в 23-я фолклорен фестивал „Северняшка китка“, провел се през юни в Павликени, Ансамбъл „Развитие“ – Севлиево, Квартет „Славеите на Надка Караджова“, Рок група „Шейн“, ДесиСлава, Петя Панева и София Иванова, местните Ансамбъл „Развитие“ с главен художествен ръководител Йордан Йорданов и Оркестър „Павликени“. Всички те получиха Националната награда „Янка Рупкина“ и диплом.

  Инж. Емануил Манолов връчи на юбилярката почетен плакет на кмета на Община Павликени и отбеляза, че едва ли след този грандиозен спектакъл има някой в залата, чието сърце все още да не е докоснато от магическите гласове на Янка Рупкина, приятели и колеги, които я уважиха на нейния бенефис. „Ние с вас сме щастливци, че имахме възможност да се преклоним пред нея – великата, неземната, жената, която прослави пред целия свят България със силата на българския фолклор“, каза кметът и благодари на Янка Рупкина, че вече 5 години е перлата на нашия фолклорен фестивал. 

  Янка Рупкина получи поздравителен адрес и цветя от председателя на БСП Корнелия Нинова и от Парламентарната група на „БСП за България“. Цветя на юбилярката бяха поднесени и от кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов, настоятелството на НЧ „Братство-1884“ – Павликени, Христо Кавалски, председател на БСП-Павликени, Квартет „Славеите на Надка Караджова“ и др.

  Янка Рупкина отговори на приветствията и благодарностите много развълнувана и просълзена: „Нямам думи за всички наши приятели, толкова съм радостна и съм много развълнувана!“. Певицата благодари от сърце на всички, които направиха възможен този прекрасен спектакъл. Павликенската публика изпрати на крака с бурни аплодисменти Янка Рупкина и приятели в пътя им към покоряването на сцени в България и по света.

 

Прочетена 2084 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.