Вторник, 08 Януари 2013 16:06

Нова фирма поема превоза по 40 автобусни линии

  Транспортната фирма „Алекс ОК” пое курсовете по автобусните линии, които до края на м.г. фирма „Савов” обслужваше.
  Преди два месеца досегашният превозвач пуска писмо до Община Павликени с молба по взаимно съгласие да се прекрати договорът за възлагане на обществен транспорт. Той обслужваше 40 линии в три пакета до всички населени места в общината, до Велико Търново, Полски Тръмбеш, Сухиндол, Крамолин и Горско Калугерово.
  По закон Общинският съвет има право с разрешението на областния управител да приложи спешна мярка и пряко да възложи превоза по линиите от утвърдената общинска транспортна схема на друг превозвач за максимум 12 месеца до провеждането на нов конкурс.
  Той вероятно ще бъде обявен най-късно през февруари, съобщиха източници от Общината.

Запазва се познатото на гражданите разписание на автобусите.

  „Няма да има увеличение на цената на превоза към селата”, каза за „Павликенски глас” собственикът на „Алекс ОК” Александър Нанков. Единствено билетът по линията Павликени – Велико Търново ще стане 3.50лв. между двата града, каквато и в момента е цената на „Алекс ОК”.
  Запазват се социалните облекчения, които имаше и до момента. Учениците до 16г., които нямат средищно училище в населеното място, ползват безплатен транспорт, същите над 16г. и пенсионерите пък пътуват с намаление. За ветераните и военноинвалидите линиите от областната транспортна схема са безплатни.

Прочетена 1857 пъти

2 коментара

  • Връзка на коментара Георги Бъчваров Понеделник, 14 Януари 2013 22:11 публикуван от Георги Бъчваров

    Г-жо Петрова, в текста ясно е посочено, че цената на "Алекс ОК" до Велико Търново е 3.50лв. Тя не е променена - този превозвач и преди возеше на тази цена до областния град.

    Докладвайте
  • Връзка на коментара Пепа Петрова Понеделник, 14 Януари 2013 14:37 публикуван от Пепа Петрова

    Не е вярно това разбира се, аз често пътувам до Велико Търново - билетът струваше 3,00лв. - сега е 3,50лв. И ако на това му казвате че няма увеличение, как да вярваме на другите ви хвалби.

    Докладвайте

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.