Вторник, 08 Януари 2013 16:09

Сагата „Маринополци” приключи

  Успешно приключи ликвидацията на „Маринополци” ЕООД.
  До края на януари т.г. дружеството ще бъде заличено от Търговския регистър. В последните дни на декември беше финализирана и продажбата на павилиона в самия център на Павликени, който беше продаден на собствениците на земята.
  На последната си сесия за 2012г. Общинският съвет взе решение за заличаването на дружеството като правен субект. Преди това съветниците приеха заключителния ликвидационен баланс и пояснителния доклад към него, както и заключителния финансов отчет и годишния отчет на ликвидатора Валентина Боева.
  „Дружеството имаше задължения. Една част към НАП, НОИ. Друга – по множеството дела от управителите и персонала за неизплатени заплати и дела от собствениците на павилиона. Чрез заеми от Общината те са занулени. Към днешна дата (края на 2012г., бел.авт.) са изчистени всички задължения”, каза за „Павликенски глас” ликвидаторът Валентина Боева. Важно за гражданите е, че трудовата документация за последните 50г. е издадена и ще се съхранява в НОИ.
  Тя потвърди, че е разрешен казусът с павилиона върху чужда земя в центъра на града. Близо 400кв.м е площта на постройката, която беше продадена на собствениците на земята под нея.
  Обектите като хотел „Полтава” и ресторант „Ракета” бяха върнати в капитала на Общината през миналия мандат и дори се търсят купувачи за тях.
  „Маринополци” е създадена като общинска фирма през 1989г. с предмет на дейност търговия на едро и дребно с хранителни и промишлени стоки, обществено хранене и хотелиерска дейност и производство на сладкарски изделия и закуски. Бившата търговия е обявявана в ликвидация веднъж през 1993г., но дейността е възстановена 4г. по-късно. Тогава фирмата е преобразувана в ЕООД. Решението за обявяване в ликвидация беше взето на 21 март 2012г.
  Георги Бъчваров

Прочетена 1441 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.