Неделя, 28 Октомври 2012 19:38

Първият учебен ден празнуваха и децата в Дневния център към КСУ

Празник в КСУ Празник в КСУ Павликенски глас

  Началото на новата учебна година отпразнуваха децата със специални потребности при Дневния център към Комплекса за социални услуги. С песни и стихотворения те поздравиха своите гости и приятели. Усмивки, танци и бурни аплодисменти съпътстваха всяко изпълние. Успех и желание за нови знания на децата и много търпение и любов на възпитателите пожела новият директор на КСУ Татяна Иванова в своето приветствие.
  12 са децата, които през новата учебна година ще посещават Дневния център. С тях се занимават педагози, логопеди и психолози, които работят индивидуално със всяко дете, съобразявайки се с неговите потребности. Стремежът на работещите в институцията е да социализират децата. „Включваме ги в празничните програми, водим ги и на други места, организираме тържества за всеки празник, включително и за рождените им дни.   Постоянно търсим нови методи, с които да обновяваме работата си, и начини за обогатяване на материалната база”, разказа възпитателката Гинка Недкова, която временно изпълнява длъжността управител на Дневния център.
  С откриването на учебната година образователните занимания се увеличават, а игрите намаляват. Всички възпитаници на центъра, закичени със здравец, минаха под училищния венец, готови да получат нови знания и умения.

Десислава Колева

Прочетена 878 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.