Събота, 03 Ноември 2012 16:19

Пъстър празник за рождения ден на Зоокът Павликени

Пъстър празник за рождения ден на Зоокът Павликени Павликенски глас

Клоуни на кокили, анимационни герои и малчугани с нарисувани лица като животните от Зоокъта празнуваха заедно рождения ден на единствената зоологическа градина в областта.
Зоокът Павликени празнува 45 години от основаването си на 15 септември. При откриване на празника архимандрит Георгий поръси за здраве клетките на животните. Общо над 200 животни от близо 40 вида обитават зоологическата градина.

С бягане в чували, дърпане на въже, играта „Нахрани мечката” и с други надпревари се забавляваха децата, които в този ден дойдоха в зоокъта. За всички тях имаше торта- и много лакомства. Най-добрите художници от децата, които рисуваха с тебешир върху асфалт, бяха отличени с награди.
С фейспейнтинг се забавляваха малчуганите и на много от тях лицата им бяха изрисувани като тигър, лъв или вълк. По време на официалната част стана ясно, че младежката организация на ГЕРБ дарява нови информационни табели за клетките.
Празничната програма продължи с демонстрация как се хранят мечката, елена, понито и маймуната. На гости на „рождениците” дойдоха любимите анимационни герои Мики Маус и Бъгс Бъни, Том и Джери. Децата от горнооряховския младежки театър „Алтернатива" също станаха част от забавленията. Празничният ден завърши с дискотека с DJ Паци, клоунът Коко и кака Рени.
Заслужено внимание беше изразено към създателя на Зоокъта Димитър Янков, на който в знак на признателност бе връчен специален подарък от кмета под аплодисментите на всички родители и деца. Значки от Община Павликени получиха гледачите на животните и служителите в Зоокъта.

Прочетена 831 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.