Събота, 03 Ноември 2012 16:28

Мирела Николова показва портрети на известни личности в четвъртата си изложба

  За четвърти път павликенчани имаха възможността да се срещнат с изкуството на младата художничка Мирела Николова. След две самостоятелни изложби в СОУ „Бачо Киро”, където е ученичка, и една в НЧ „Братство – 1884” талантливото момиче отново изпълни с обаянието на творбите си фоайето на читалището.
  Експозицията „Графики” включва образи на известни личности и сцени с фентъзи герои. Изложбата бе открита от учителя на Мирела Мартин Петров. Кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов поздрави талантливата авторка и й пожела още много самостоятелни изложби. Той сподели, че нейни картини красят дома му.
  Мирела избира личностите за портретите си според очите им. „Обичам очите. Те са пътят към душата на човека. Очите са едно от най-красивите неща в даден портрет”.
  Тъжни филми и снимки, както и рок музиката вдъхновяват павликенското момиче да твори. В картините й присъства фантастиката, която силно я вълнува и отключва въображението й. За три от картините си Мирела разказва, че когато е застанала пред белия лист, нямала никаква представа какво ще се получи накрая. Една от тях обаче е оценена дори в Испания, където печели първа награда в конкурс на тема „Зимна приказка”.
  „Радвам се, че дойдоха толкова много хора да видят моя труд”, развълнувано каза Мирела, докато приемаше поздравленията на своите приятели и гости. Нейни учители и съученици присъстваха на изложбата и дълго разглеждаха лицата от картините.

Десислава Колева

Прочетена 1114 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.