Печат на тази страница
Събота, 03 Ноември 2012 16:31

„Да докоснем изкуството” – изложба на Радослав Атанасов

  „Да докоснем изкуството” е първата самостоятелна изложба на десетокласника Радослав Атанасов, открита във фоайето на СОУ „Бачо Киро”. Уменията си в областта на графиката и пастела представи младият художник в своята експозиция. „С този ми допир до изкуството, показвам началото на нещо голямо”, заяви бъдещият творец.
  „Много важна е първата изложба за всеки художник. Тя ще остане в съзнанието му. Всяка следваща ще е едно добре дошло събитие, но първата изложба е уникална”, каза учителят на Ради Мартин Петров. Още много творчески върхове пожела директорката на учебното заведение Радка Станева на своя изявен възпитаник. „Наистина стана традиция млади таланти да започват своя път от тук, от училището”, обясни тя.
  Едва от девет месеца Радослав се занимава сериозно с изкуство, но е вложил изключително старание, за да осъществи своята мечта – да подреди картините си в изложба. Младият талант е щастлив, че е свалил товара на анонимността от себе си и вече хората ще го познават. „Досега каквато и картина да сложех в читалището, ликът ми беше неизвестен”, призна младежът. Според Ради изкуството е друга дума за живот.    „Когато започна да рисувам, излизам от реалния свят и забравям за всички проблеми. Колкото повече рисувам, толкова повече се чувствам различния човек - няма как да не се откроиш, щом твориш”, разказа младият талант, решен и в бъдеще да се занимава с изкуство.

Прочетена 1164 пъти