Сряда, 03 Октомври 2012 16:36

Британското посолство обмисля да назначи „консулски агент” за англичаните в региона

  Възможностите да се определи „консулски агент” за местната британска общност обсъждаха посланикът на Великобритания Джонатан Алън и кметът инж.Емануил Манолов при първото посещение на Негово превъзходителство в Павликени. На официалната среща присъстваха целият ръководен екип на Общината, както и началникът на РПУ Павликени Ивайло Христов.
  „Консулски агент” е практика на посолството, при която се определя местен човек, който да представлява английската общност. Този човек подпомага сънародниците си у нас с информация и поддържане на връзка с консулството. Най-важна е отговорността му при издаването на пасавани. Подобна практика е стартирана вече в Банско.
  В общината с постоянно местожителство са 102 британски граждани, които са в добри отношения със съседите си, участват в живота на своите населени места и имат сигурност за имуществото си, обобщи кметът инж.Емануил Манолов.
  Посланикът изрази възхищението си от новия градски площад на Павликени и поиска да научи повече за проектите, които Общината реализира. Гостът попита и за нивата на безработицата, която в Павликени е под средната за страната, според официалната информация.

Прочетена 828 пъти

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.